luni, 28 iunie 2010

Prefata

2 comentarii:

Dragostea nu are gust, nu are miros, defapt nu are nimic special si nimic in plus fata de celelalte sentimente si totusi, cand incepi sa o simnti vezi ca are un gust puternic dulce-amar si are un miros cum nici unul nu l-ar putea intrece la frumesete in lumea asta, un miros cu care iti place sa te delectezi si ai vrea sa nu-l piezi niciodata. Ai vrea sa urli si sa tipi in gura mare cat de mult iubesti persoana respectiva, sa auda toata lumea cum ti se topesc calcaiele dupa el, sa vada toata lumea cum iti dai silinta in fiecare zi si in fiecare secunda din viata ca sa-l cuceresti , sa-i areti cat de mult il iubesti si sa-i demonstrezi lucrul acesta........... Si crede-ma el face la fel. Si totusi..... nu spuneti nimanui, doar tu sti cum arata el dimineata cand se trezeste, parfumul lui unic cand faceti dragoste, doar voi stiti tensiunea dintre voi cand va priviti in och, cand va atingeti, cand va mangaiati... , iar cand te saruta,incepi sa simti acel infinit magic si ai vrea sa ramaneti lipiti asa pe vecie, sa nu-ti mai de-a drumul niciodata si chiar si asa tu sti........tot va trebui sa va opriti candva... O cearta intre voi tot tmpul se va termina cu un sa sarut. Niciunul nu spuneti „multumesc”, dar... in loc de asta ziceti „Te iubesc!”, iar asta valoreaza de un milion de ori mai mult pentru celalat.
Dragostea e arta! Mii de scriitori si poeti scriu despre ea, mii de cantareti au cantat, canta si vor canta despre acest sentiment straniu care i-a inspirat tot timpul: „dragostea”... Dar chiar daca ar trebui sa stii din toate aceste lucruri cum e ea, iti dai seama cat e de sireata doar atunci cand o simti... Dragostea nu se invata din melodii, versuri, cantece, poezii, carti, romane, picturi, opere si operete, nici nu-ti va povesti cineva la scoala despre ea si nici nu exista vreun curs la facultate sau masterat pentru ea. Dragostea nu e o stiinta, nu se poate calcula cu vreo formula matematica, nu este un fenomen fizic si nici un elemen chimic. Dragostea e aceeasi in orice limba. Ea te face sa simti acei fluturasi in stomac si ea iti da aripi, impresia ca poti zbura si ca poti sa cuprinzi tot univesul cu palma, ca poti face orice iti propui, ca totul e al tau....... doar daca il ai pe el langa tine....
Sti ca dragostea e un joc care trebuie jucat in doi si nu singura.....


Tulip

joi, 24 iunie 2010

Smile Sunshine......

Un comentariu:

"Eram acolo... doar noi doi.... Imi spuneai cat de mult ma iubesti si cat de mult insemn eu pentru tine, iar eu, chiar daca nu iti aratam, ma gandeam la tine, la cat de norocoasa eram ca te aveam pe tine si dintr-o data.......... dintr-o data mi-a venit un gand oribil in minte. Ce m-as face daca te-as pierde? Stiam ca tu nu ma vei parasi niciodata. Stiam ca iubirea noastra e vesnica si ca e ceva special,ceva unic.... Dar se putea inintampla orice o boala, un accident....... orice! Eram speriata de moarte.... Atunci o lacrima mi-a alunecat pe obraz.... Tu ai observat, iar fata ta s-a intristat brusc.... "Nu te voi parasi niciodata...." Parca eram conectacti.... eram uimita, mi-ai citi gandurile ca si cum ar fi fost ale tale...... Atunci ai luat o floare de pe campia intinsa pe care sedeam si mi-ai spus : "Zambeste mica mea raza de soare!" Iar eu am zambit..."

Si am inchis brusc jurnalul gasit intamplator in casa mare si veche... Cat de trist era, nu mai suportam, nu supurtam ca avea atata dreptate "o boala, un accident...orice" cuvintele ei imi sunau in minte incontinuu, eram atat de zapacita la acel moment, atat de neputinciasa,era atat de nedrept, atat de nedrept ca cineva care murise acum 100 de ani printr-un simplu jurnal ma trezise din vis, imi distruse sperantele, ma introduse intr-un cosmar... acest mic jurnal a unei necunoscute parca imi soptea la ureche "Iluzia unei sperante" si intradevar asa era... Totul era o iluzie.... In viata toti suntem actori...
Si am stins nervoasa tigara in scrumiera gandindu-ma la tine.........



Tulip

miercuri, 23 iunie 2010

Mai lasa-ma o secunda....

Niciun comentariu:

Ploua... Ma gandesc la tine... normal ca ma gandesc la tine, in ultima vreme chestia asta a devenit ca o slujba cu mai mult de o norma intreaga! M-ai inebunit, m-ai facut sa-mi pierd mintile de cand mi-ai spus!
Si da mi-am aprins tigara(Sunshine:P), dandu-mi seama ca esti exact ca aceasta ploaie de vara pe care o priveam mirata. Veneai pe neasteptate, cu cate o sticla de vin sau sampanie in mana, ma cuprindeai in bratele tale, ma raceai dupa ce mai lasat sa ma incing destul de mult timp, spuneai putine, foarte putine, spuneai ultimul ”Te iubesc!”, imi dadeai ultimul sarut si plecai... Stiam ca-ti va fir dor de mine cum imi va fi si mie, stiam care-i situatia, stiam ca ne putem vedea foarte rar... Stiam...
Stiam ca iubirea noastra e ca o ploaie de vara...

Tulip

Zile ploioase . . .

Niciun comentariu:

Stau pe pervazul gemului din camera mea şi urmăresc un spectacol incredibil. Nu am mai văţut de mulţi ani aşa ceva. Apa cade furioasă din cer, zig-zaguri luminoase acoperă cerul, bucăţele mici de gheaţă cad pe trotuar. Furtună. Fulgerele sunt mai uimitoare ca oricând. Iubesc fulgerele. Iubesc să stau pe pervaz şi să le privesc. Sincer, ultimul a fost uluitor. . extraordinar. . .
Îmi place să privesc, să văd contrastul dintre furtuna de afară şi calmul din interiorul meu.
Tot ce îmi doresc acum e să fiu în mijlocul unei câmpii verzi, singură [poate cu un aparat foto în mână], pe vremea asta, să simt cum apa curge din părul meu, să simt ploaia.
Îmi place când plouă. E ceva magic când toţi acei picuri reci te ating, atunci simţi că trăieşti. Totul devine şi mai incredibil când fulgeră şi totul se luminează . . . de parcă . . . parcă cineva aprinde şi stinge un bec [nu o ţigară tulipo!!!]. Apoi aştepţi să auzi acel sunet incredibil care te face să te cutremuri. . . Într-un sfârţit apare şi tunetul . . . pur şi simplu încremeneşti, deoarece nu credeai că va fi atât de intens.

Pare că ploaia se calmează. . . dar fulgerele sunt tot mai furioase, mai frumoase. Oamenii merg grăbiţi prin ploaie. Unii se uită la mine, şi par că mă invidiază [mie mi-e cald, sunt uscată], neştiind că eu, de fapt, îmi doresc să fiu afară, în locul lor, udă până la piele. . .
Ador asta!

Sunshine

marți, 22 iunie 2010

Tu, eu si o cafea

Niciun comentariu:

Stateam fata in fata la masa ponosita. Stateai cu ceasca de cafea in fata , iar eu tocmai sorbeam din a mea. Nici una nu scotea vreun sunet. Ca prin minune imi aduceam aminte de betia pe care am tas-o aseara si de tot ce s-a intamplat.
Ai venit la mine plangand.... iar eu disperata incercand sa te consolez am aprins focul in semineu dupa care am deschis o sticla de vin . Tu mi-ai spus cu ochii rosii inlacrimati: „A plecat....” Stiam ca nu poti trai fara el. A mai urmat inca o sticla de vin.... Ti-am pus mana pe obraz spunadu-ti ca totul o sa fie bine. Tu mi-ai luat mana si mi-ai sarutat-o..... De acolo totul a luat o intorsatura radicala.. Acum cu durerea pe care o aveam in cap de la mahmureala si uitandu-ma la tine cum priveai pierduta in cafea nu-mi venea sa cred ce s-a intamplat!
Eram speriata!
Mi-am aprins tigara am dus ceasca de cafea la gura si speram sa nu-mi pierd cea mai buna prietena care acum statea in fata mea la fel de speriata ca si mine........
Si am simtit cum mi se scurge o lacrima pe obraz.....


Tulip

. . . Visele . . .

Niciun comentariu:

Uneori cred că sunt cel mai bun lucru. Să poţi să visezi, să îţi imaginezi că eşti cine vrei tu să fii, unde vrei, cu cine vrei, să faci ce vrei . . . Mulţi spun că aceste vise sunt bune . . . că ne apropie de reuşită. Poate e adevărat . . . Dar când tu visezi acel gen de vise care ŞTII sigur că nu vor deveni niciodată realitate . . . când te gândeţti că poţi trăi clipe magice şi apoi BRUSC . . . te trezeşti . . . şi acea parte răutăcioasă din tine -RAŢIUNEA- îţi aminteşte că totul a fost un vis, că NICIODATĂ nu o să se întâmple ceea ce tu tocmai ti-ai imaginat . . . nu este oare acesta cel mai crud lucru care ţi se poate întâmpla??? Uneori îmi doresc să las pur şi simplu totul baltă, să nu mai ţin cont de toate . . . de maniere, de reguli, de ceea ce e important pentru ceilalţi, e ceea ce cred ei . . . sa las tot baltă şi să fac DOAR CE VREAU EU! Bineînţeles că toţi ne dorim asta cel puţin odată în viaţă . . . De cele mai multe ori raţiunea poate fi cel mai mare criminal . . . îţi ucide speranţa, visele, te lasă fără nimic, te lasă gol, singur şi trist. Cred că ar trebui să renunţ la ea mai des . . . să o părăsesc, să fac ceva . . . ORICE . . . ca acele vise să devină realitate.

Apoi mă trezesc şi din acest vis!


Sunshine

Infinitul...

Niciun comentariu:

Zilele acestea cineva m-a intrebat:"Unde pot gasi infinitul ? "

Am cugetat si am cugetat si in camera mea incepuse sa miroasa a creier ars, dar pana la urma mi-am gasit propria teorie. Infinitul il gasesti unde vrei tu sa-l gasesti. Il poti gasi in o gramada de lucruri: cum ar fi succesul sau dragostea... De exemplu cand persoana iubita iti zambeste, acel moment ingheata instantaneu, iar in acea clipa simti infinitul. Tu esti infinit, sufletul tau e infinit, iar sufletul e facut din sentimente, sperante, vise... Toate acestea sunt infinite... Atunci cand spui singuratate, tristete, fericire, ura, dispret... spui INFINIT.
Persoana mi-a spus ca e "o abordare interesanta"...eu mi-am aprins tigara, zambind fiind mandra de mine...


Tulip
Ne gasesti si pe Twitter: Tulip si Sunshine si Facebook