marți, 12 iulie 2011

Controlorii

Dupa cum am spus, m-am certat ieri cu un controlor pe autobuz. Sa va povestesc.

M-am urcat in autobuz si pentru ca eu tot anul scolar am abonament, pur si simplu am uitat sa-mi compostez biletul. Desi il aveam. La urmatoarea statie am recunoscut controlorii cand au urcat si mi-a picat fisa. M-am napustit sa-mi compostez biletul. Unul dintre ei m-a vazut si s-a napustit si el ca un disperat, dar era prea tarziu, deja compostasem biletul. Mi-a spus ca totusi trebuie sa platesc amenda, iar eu evident am spus ca nu platesc nimic. A inceput sa urle la mine ca sunt nesimtita, ca ma duce la politie si ma baga in puscarie, ca asa ceva nu e posibil etc., etc.. Mi-a cerut acte, am spus ca sunt copilul nimanui si n-am asa ceva. I-a sarit si mai tare tandara. A scos o foaie de hartie si mi-a cerut numele. I-am spus un nume oarecare, dar Doamne, asa analfabet inca n-am mai vazut. De abia stia sa scrie. A spus ca ma duce la sectie i-am spus ca n-are voie pentru ca sunt minora, in plus n-are de ce. In fine, pana la urma m-a lasat in pace, amenintandu-ma ca ma gaseste el. Haha, mor de frica, n-am ce spune. Pana la urma imi facusem datoria de cetatean: am cumparat un bilet ca (aproape) toata lumea si l-am compostat (chiar daca a fost cu intarziere).

Nu m-ar fi deranjat asa tare, daca nu ar fi fost deja a zecea oara anul asta cand dau peste controlori prosti gramada, care fac scandal pe autobuze (cand spun asta nu inseamna ca de toate cele zece ori s-au luat de mine).

In fine. Draga RATUC (adica astia), faceti ceva, pentru ca in momentul asta sunteti de rahat. Nu cred ca ala trebuia sa faca un asa scandal pentru un asa nimic. Data viitoare daca mai prind controlori d-astia, jur ca vi aduc de urechi. Oameni mai intregi la cap nu puteti gasi? Sau nici voi nu sunteti?

Nu generalizez. Nu toti controlorii sunt prosti (dar sunt foarte putini aia care nu sunt prosti).

Tulip

Un comentariu:

Ne gasesti si pe Twitter: Tulip si Sunshine si Facebook