sâmbătă, 30 aprilie 2011

Carti

       Acest articol ar fi trebuit scris mai devreme, dar no....

       Nu, n-am sa va mai spun cat de important e sa cititi si nici n-am sa va recomand sa cititi X pagini pe zi. Pentru ca stiti si voi. E vorba despre citate din carti (citite, desigur), care mi-au placut mie sau mi s-au parut amuzante sau interesante. Sa-i dam drumul, zic.

       "In fine, am delirat cat am putut, caci fara aiureala nu e dragoste si tocmai din cauza aceasta, cred eu, ca femeile ne sunt superioare in scrisorile de dragoste.
        Am incheiat epistola mea printr-un compliment si, asta tot ca urmare a profundelor mele observatii. Dupa ce inima unei femei a fost supusa un timp emotiilor, are nevoie de odihna; si am remarcat ca un compliment era, pentru toate, perna cea mai placuta pe care le-o puteai oferi."


      "Fie ai un rival, fie nu ai. Daca ai unul trebuie sa placi ca sa fii preferat inaintea lui; daca nu ai, tot trebuie sa placi, ca sa eviti de-a avea vreunul. In toate cazurile, trebuie sa ai aceeasi atitudine."

                                                                               Choderlos de Laclos, Legaturi prijmedioase




       "-Dar el credea in posedarea de catre diavol.
        -Asta-i o conceptie mult mai lumeasca. Oamenii care inceteaza sa creada in Dumnezeu sau in bine, in general, continua sa creada in diavol. Nu stiu de ce. Nu, chiar ca nu stiu de ce. Raul e posibil intotdeauna. Iar binele e intotdeuna dificil. Dar trebuie sa intelegi, posedarea reprezinta un alt mod de a spune ca cineva e nebun. Cred ca, pentru preot, asta a fost. Sunt sigur ca a vazut nebunia. Poate ca o avusese drept in fata si o numise posedare. Nu-i nevoie sa-l vezi pe Satana cand e alungat. Dar sa fii in prezenta unui sfant... Sa crezi ca acel sfant a avut o viziune. Nu, refuzul nostru de a crede ca asa ceva se poate intampla unor semeni de-ai nostri e vanitate."


       "-Da, spuse baiatul. Cum te-ai schimbat, mai exact?
         -Nu-ti pot spune cu exactitate. Pot sa-ti povestesc despre asta, sa-ti descriu in cuvinte care o sa-ti arate ce valoare are lucrul asta pentru mine. Dar nu pot sa-ti spun exact, asa cum nu pot, de exemplu, sa-ti povestesc intocmai nici ce este experienta actului sexual, in caz ca n-ai facut-o niciodata."


       "-Dar zvonurile referitoare la gaurile cheilor? Ca puteti... sa va transformati in fum si sa va strecurati prin ele?
         -Cat de mult as vrea sa pot, zise vampirul razand. Ce incantator! Mi-ar place sa trec prin tot felul de gauri de chei si sa le simt furnicaturile formelor. Nu, spuse el clatinand din cap. Toate astea sunt, cum se spune azi... rahat?"

                                                                                       Anne Rice, Interviu cu un vampir


Le recomand pe ambele, cu mult drag.

Tulip

        

2 comentarii:

Ne gasesti si pe Twitter: Tulip si Sunshine si Facebook