duminică, 17 aprilie 2011

Cine vine la spovedit? Ca dau un 10!

           Asa a incercat "draga" noastra profesoara de religie sa ne trezeasca sambata (!) la ora 7 (!) sa ne duca la nenea in fusta neagra sa ne spunem pacatele. La un moment dat o sa ma enerveze atat de tare incat nu o sa-i mai calc pe la ora. Taina Spovedaniei nu e o prostie cu care sa te joci in halul asta, mai ales daca esti profesoara de religie. In fine, de aceasta data colegii nu m-au dezamagit si nu s-a dus nimeni de la noi din clasa la spovedit pentru un 10. Mno ca acuma nimeni nu e prost sa se trezeasaca sambata, la 7 si sa mearga sa se inghesuie cu toate babele acolo si mai sunt si oamenii care se baga in fata ta si nu-si respecata randul si etc. ... mai multe pacate iti faci. Asta nu inseamna ca nu e bine sa te duci, bineinteles.

          Acum... la ce folos sa te duci la spovedit daca te duci pentru un 10? Acolo trebuie sa te duci pentru ca simti tu ca trebuie sa vorbesti cu cineva, pentru ca de fapt asta e. Mergi acolo pentru ca simti nevoia sa vorbesti cu cineva, pentru ca ai nevoie de un sfat. Am ajuns foarte rau daca profesorii de religie ii invata pe elevi sa se spovedeasca din interes. Sincer, a fost o dezamagire pentru mine.

Tulip

5 comentarii:

  1. Pfff... profa mea face la fel :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact așa era și profesoara mea de religie din generală. Drept urmare nu m-am spovenit niciodată până anul trecut iar după experiența de atunci sunt sigur că spovedania și toate ritualurile religioase în România nu au rost, din păcate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate, ca de obicei reusim sa stricam ceva frumos. Lumea din ziua de azi are o perceptie complet gresita despre religie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Și pe vremea noastră se făcea la fel... acum vreo 8 ani...
    Ba ne mai puneam încă un 10 dacă mergeam la toate deniile din săptămâna paștelui și era groaznic să stai joia atâta în genunchi... plus că eu n-aveam nici o treabă, dar hai la grămadă să facă toată lumea religia...

    RăspundețiȘtergere
  5. Auch! La noi nu e chiar asa de rau... dar nah ca sa-i facem? Spiritul de turma e foarte bine dezvoltat in tarisoara noastra...

    RăspundețiȘtergere

Ne gasesti si pe Twitter: Tulip si Sunshine si Facebook