sâmbătă, 16 aprilie 2011

De la elev la elev

Toti elevii se plang ca avem prea multe ore, ca e prea mult de invatat, ca profesorii nu ne asculta, ca manualele sunt facute de oameni… mai putin cu capul pe umeri(ca sa nu spun mai urat),ca etc. Si e adevarat. Dar vine intrebarea: daca s-ar scade din numarul de ore si materia s-ar restrange la strictul necesar, ati invata ceva? Si vine si raspunsul, de care sunt absolut sigura: Nu! Nu ati invata nimic. Stiti de ce? Pentru ca sunteti niste putori. Daca ne da o carte la romana va cacati pe voi pentru 150 de pagini. Sa va fie rusine! Am inteles ca biologia pe care o facem e de faculte, ca matematica nu o intelegeti, ca geografie avem de la 2 la 3 joia si nu aveti chef si asa mai departe… dar macar puneti naibii mana pe o carte ca nu va mananca! Eu cred ca nici daca ar sari bani din carti nu le-ati deschide. Pentru ce aveti capul ala pe umeri? Ca sa nu va ploua in gat?
Degeaba va visati medici si avocati daca va plangeti pentru cateva sute de pagini. La facultate o sa aveti mii de pagini de citit si invatat.  Acolo ce o sa faceti? Ca referate pe net la carti de 1000 de pagini nu cred ca o sa gasiti. Sincer nici nu stiu daca sa-mi fie mila de voi sau nu. Invatamantul din tara noastra e de rahat, dar elevul la fel.

Tulip

3 comentarii:

  1. La fel sunt si cei de la mine din clasa si sincer nu-i suport. Sunt unii care n-au cunostinte de baza... gen Eminescu sau Creanga :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Cât de mult îmi place ultima propoziție a acestui articol. Ai rezumat totul în ultima frază.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca iti place, asa si intentionam sa fie. O concluzie de final :)

    RăspundețiȘtergere

Ne gasesti si pe Twitter: Tulip si Sunshine si Facebook