marți, 5 aprilie 2011

Libertate

          Multi inteleg gresit notiunea de libertate.Stiti voi... a merge inainte, inseamna a stii cand sa te opresti. De obicei omul nu vrea sa fie liber tocmai de aceea isi cauta conducatori, presedinti. lideri, dictatori si asa mai departe. Dar nu asta ne tine cu adevarat departe de libertate. Fiecare om are in jurul lui persoane  la care tine atat de mult incat nu poate face tot ce-l taie capul pentru ca nu vrea sa dezamageasca (daca tine cu adevarat la acele persoane). Si uite asa nu putem fi liberi din cauza iubirii, iar daca am putea fi liberi complet, n-am putea suporta.
          Ideea a venit de la un text pe care il studiem acum la scoala la capitolul dragoste: Nora sau Balada zanei de la Balea-Lac de Mircea Nedelciu, text care mie sincer nu-mi place si vorba aia, m-a lasat rece, pentru ca nu-mi place personajul, dar mi-a placut ideea textului. In poveste, Nora, ajunge prinsa in propria ei iluzie despre libertate si asta din cauza iubirii si tocmai pentru ca nu se gandea la ce face, nu-mi place de ea. Daca veti citi, veti intelege putin mai bine. :)

Tulip

Un comentariu:

  1. Ai drepatate... cei la care ţinem ne îngrădesc cel mai mult, chiar dacă uneori nu ne spun nimic pentru a face asta. Totuşi, poate asta este un lucru bun... Oricum, primul lucru care mi-a venit în minte când ţi-am citit postarea a fost melodia Madonnei, "The power of goodbye". Mai exact versul:
    "Freedom comes when you learn to let go"...
    (Sunshine)

    RăspundețiȘtergere

Ne gasesti si pe Twitter: Tulip si Sunshine si Facebook