duminică, 22 mai 2011

Nu e de ajuns sa vrei!

Am gasit asta, la Ionut pe blog. Draga Ionute, fara suparare, dar nu sunt de acord. Din cate am inteles, din comentarii, chestiile alea sunt din ceva carte, sau ceva de genul, nu conteaza, tot nu sunt de acord.

Da, trebuie sa gandim pozitv, dar nu asa. Nu e de ajuns ca gandurile si dorintele noastre sa devina o obsesie pentru noi, sa ne gandim tot timpul la ele. Un cersetor lenes de pe strada se poate gandi in fiecare minut al vietii lui "Vreau un BMW! Vreau un BMW!" ca tot degeaba, nu va avea niciodata BMW-ul daca nu munceste. O mama divortata cu 4 copii, care munceste non-stopt si totusi de abia are din ce trai poate sa-si doreasca o saptamana de vacanta la mare ca nu o va avea. Unu' care n-are logica deloc poate sa vrea cu disperare sa ajunga matematician ca nu va ajunge. (Logica e ceva care se dezvolta pe parcursul vietii. Dar ca sa dezvolti acel ceva, trebuie sa te nasti cu el, altfel e cam greu...)

Iar apoi, mai e faza cu sa refuzam sa ne gandim la lucrurile pe care nu le vrem. Adica daca am obligatii pe care nu le veau si nu-mi plac sa nu ma gandesc la ele. Sa nu ma gandesc ca am facturi de platit, ca am scoala, ca etc. E o prostie, sincer. Daca toti ne-am gandi numai la partea roz a vietii, ce naiba s-ar alege de lumea asta?

Si cam asa, nu e de ajuns sa vrei ceva, trebuie sa si ai curaj sa faci acel ceva, trebuie sa ai niste resurse, iar daca nu le ai trebuie sa fii destul de inteligent ca sa le produci. Simplu. Si dragilor, nimeni nu a spus ca viata e simpla si tocmai greutatea ei o face frumoasa. La tati ni-i greu... da' nu la fel!

Tulip

4 comentarii:

  1. Mai, eu sunt de acord cu tine. Adica nu depinde doar de tine daca obtii un lucru sau nu. Iar partea cu viata roz... mi-o placut :D

    RăspundețiȘtergere
  2. :D o sa ti se para ciudat da sa stii ca si eu sunt de acord cu tine la faza asta, incerc de vreo 2 ani sa gasesc un inteles acelei legi da nimic, o sa vezi ca unele legi sunt foarte utile in schimb altele (ca cea despre care ai scris), nu prea au logica. O sa le public pe toate sa vad si eu care sunt cu adevarat valabile si care nu. Multumesc pt mentionare

    RăspundețiȘtergere
  3. @R. "mi-o"? Esti ardelean? :))

    @Ionut Ma bucur ca esti de acord cu mine :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ardelean pana in maduva oaselor. Si da, din Cluj. :D

    RăspundețiȘtergere

Ne gasesti si pe Twitter: Tulip si Sunshine si Facebook