marți, 11 ianuarie 2011

Si uite... aceleasi probleme.


Oameni care traiesc intr-o lume perfecta?! Feriti de orice pata de nefericire?! Ei bine... asa ceva nu exista. Nu exista om, pe acest pamant care sa nu sufere macar o data, sau sa nu aiba macar o grija. Iar daca intalnesti o astfel de persoana, e doar prefacatorie, e de ochii lumii. Un om care se da fericit, e de fapt cel mai nefericit. Si stii de ce se preface? Pentru ca, in mintea lui, daca ii pacaleste pe altii se va pacali si pe sine si va crede cu adevarat ca e fericit... Dar stai linistita. Chestia asta nu dureaza decat vreo cateva ore. E doar amagire si suferinta in plus. Si te asigur ca noaptea nu sta cu capul linistit pe perna.
Cat despre cei care sunt indiferenti... Sincer? Observa ce e in jurul lor si in adancul sufletului lor le pasa un pic, pentru ca asa e facut omul... din sentimente. Doar ca sunt prea egoisti.
Incalzirea globala si celelalte dezastre sunt tot din vina noastra, bineinteles. Ne dorim atat de mult lucruri materiale incat uitam ce suntem in esenta si distrugem tot ce e in jurul nostru. Stii ce e amuzant? Cateodata am impresia ca omul pentru asta e facut... sa distruga. De o vreme tot asta face si parca ii mai si place. Dar cu ii pasa?!
Oamenii n-au invatat inca un lucru (sau poate l-au invatat doar ca sunt prea egoisti). Omul are nevoie de ajutor pentru a se descurca in societate si pentru a forma una. Trebuie sa invatam ca pana nu ne ajutam noi intre noi ne va merge tot mai rau si mai rau. Practic dam mana cu diavolul. Dar in zilele noastre e normal, nu?
Din pacate nimanui nu-i pasa de chestiile astea. Si ca urmare societatea se degradeaza. Respectul de sine e la pamant. Foarte putin il mai au.
Dar ai dreptate. E normal sa ne crestem copii in bataie, e normal sa ne insultam din orice. E normal absolut totul. E normal tot ce odata era anormal.
Si fiecare zi va fi mai rea decat cea dinainte, chiar daca nu ne vom da seama.
             “Traind in cercul vostru stramt
                Norocul va petrece,
            Ci eu in lumea mea ma simt
               Nemuritor si rece.”

*Si da. Acest post e un fel de raspuns la ce a scris Sunshine.

Tulip

3 comentarii:

  1. ai cam zis-o ca din carte pe asta - cam asa e :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca am sta si am privi roua de pe firul ierbii, un boboc fraged care asteapta razele soarelui sa se deschida, campul cu flori multicolore, cerul senin sau instelat, daca am asculta trilul pasarelelor, ne-am da seama ca totul, dar absolut totul este perfect si a fost creat dintr-o iubire infinita, singurul care este imperfect este omul, din nefericire dintr-o iubire si mai mare a primit libertatea de a a lege... si ce a facut cu ea?...a transformat lumea intr-un loc in care ura, minciuna, ipocrizia, invidia, egoismul, imoraliatea, desfraul si tot ceea ce este rau sa devina normal, firesc, la ordinea zilei.
    AR TREBUI SA NE FIE RUSINE!
    Ar trebui sa invatam din nou sa traim cu adevarat, adica in iubire, de la tot ceea ce e frumos, perfect in jurul nostru, pana nu e prea tarziu, pana nu ne pierdem de tot sufletele...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim Omul nu a fost creat din iubire, ci a fost creat pentru ca acolo sus cineva se plictisea (daca te iei dupa ce scrie in cartea aia mare numita Biblie). Ei bine, eu nu numesc asta iubire. Sper ca ai inteles ce-am vrut sa spun.(Tulip)

    RăspundețiȘtergere

Ne gasesti si pe Twitter: Tulip si Sunshine si Facebook