joi, 22 septembrie 2011

Cum am inceput scoala?

De mult vroiam sa vorbesc despre asta, asa ca sa-i dam drmul:

  • Dupa festivitate ne-o luat driga in clasa si o vorbit, si o vorbit, si o vorbit...
  • Din a doua zi de scoala, toti profii care veneau la ore ne spuneau ca doua saptamani facem recapitulare si in a treia dam teste initiale. Si uite asa ne-am trezit cu vreo 13 teste dintr-o data.
  • Orarul e facut in asa fel incat sa ne oboseasca la maximum. Avem 33 de ore pe saptamana. Parerea mea? Pe la jumatatea semestului I, o sa fim praf. 
  • Am aflat ca primul semestru are doar 15 saptamani. M-as bucura extrem de mult daca   mi-ar explica si mie cineva cum se presupune ca trebuie sa terminam materia pe semestrul I, la unele materii sa luam vreo 6 note, sa dam teste si teze, asta in doar 12 saptamani, pentru ca primele doua le-am pierdut cu recapitularea, iar pe a treia cu testele alea nenorocite. Plus ca, sa fim seriosi. In ultima saptamana din semestru, nimeni nu mai face scoala.
  • Partea buna la testele astea fenomenale, e ca la profi le e frica. De ce? Pentru ca sunt constienti ca noi suntem praf la aproape tot ce inseamna anul trecut si ei o sa fie trasi la raspundere pentru asta. Poate asa o sa-si dea si astia de la minister seama ca nu incape in noi atata amar de materie. 
  • Teme kilometrice la mate.
  • Cuvantarea ce o tinut-o popa la inceputul anului nu prea ne-o ajutat. De fapt nu prea o fost ascultat. (Asta nu inseamna ca lucrurile spuse de ala de l-o trimis primarul ne-o ajutat mai mult.)
  • Nu stiu unde e invatamantul gratuit, ca eu tot a trebuit sa-mi iau manuale si culegeri anul asta. (Dar asta nu e ceva nou, nu?)
  • La noi nu s-a aplicat prostia cu imnul... sau ce-l putin eu nu l-am mai auzit de la festivitate.
  • Cica o sa avem cartele de intrat in scoala din semestrul doi. Bai! E scoala, nu puscarie! Se presupune ca mergem acolo ca sa invatam ceva, simtindu-ne bine. Dar nu prea e asa. De fapt nu e deloc asa. De ce? E simplu. Pentru ca e mai usor sa conduci o tara de prosti. Si normal, prostii trebuie si paziti, iar asta presupune securitate, vezi Doamne. 
In fine. Cam atat, momentan.

Tulip

5 comentarii:

  1. O sa va puna si uniforme portocalii ca-n penitenciarele din SUA :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Prostiile astea se vad peste tot si ma intreb ce suntem considerati noi in acest moment...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cât de mult mă bucur că eu m-am putut bucura de anii de școală. Am fost ultima generație care a dat un BAC normal :). Mâine poimâine trebuie să veniți însoțiți de părinți la școală dacă nu aveți 18 ani :)).

    RăspundețiȘtergere
  4. @Gratian Cred ca suntem considerati loaze, dupa BAC-ul asta exceptional.

    @Jteph Apai atunci chiar intru in greva :))

    RăspundețiȘtergere

Ne gasesti si pe Twitter: Tulip si Sunshine si Facebook