luni, 10 ianuarie 2011

Alte probleme. . .

Azi a trebuit să răspund la o întrebare: Care sunt cele mai mari probleme ale omenirii şi cum ar putea acestea să fie rezolvate?
 Răspunsul meu (fie că sunteţi sau nu de acord cu el):

Să trăim într-o lume în care ipocrizia este ceva normal, în care răutatea şi violenţa nu ne mai miră deloc, în care să ai bani este tot ceea ce contează este... dureros.
Dureros pentru cei care au ochii deschişi şi ştiu cum este lumea,pentru cei care ştiu ce înseamnă realitatea, pentru cei care nu sunt siguri dacă au ce să pună mâine pe masă, pentru cei care ar vrea să ajute, dar nu au posibilităţi şi nu pot face altceva decât să privească.
Dureros când îţi dai seama că există foarte mulţi oameni care trăiesc într-o lume perfectă, feriţi de orice pată de nefericire. Când ştii că sunt atâţia care chiar ar putea face ceva, ar putea ajuta, dar cărora nu le pasă nici măcar puţin.
Oare când vom descoperi că avem nevoie de speranţă, de credinţă, de iubire pentru a trăi? Oare când ne vom da seama că ar trebui să ne gândim mai întâi la aceste lucruri, mai apoi la încălzirea globală, la epuizarea resurselor...? Nu mă înţelegeţi greşit... şi acestea sunt lucruri deosebit de importante, dar va trebui să realizăm în cele din urmă că trăim într-o lume plină de oameni superficiali, indiferenţi... şi să încercăm să schimbăm asta cât de repede.
Spuneam într-o postare precedentă că viaţa este o călătorie. Oare vom învăţa că trebuie să ne întoarcem puţin ca să vedem că unii poate au nevoie de puţin ajutor în propria călătorie?
Poate când ne vom da cu toţii seama de asta . . .  

Imagine: Sunshine


Sunshine

4 comentarii:

  1. Multi nu stiu dar singura certitudine in viata e moartea...Unii cred ca sunt centrul Universului si totul se invarte in jurul lor poate de aceea nu fac nimic si nu le pasa.
    Credinta si speranta sunt cele mai importante pentru a razbii prin viata...
    Eu ma intreb, retoric, cum naiba poti sa dai 100 milioane de euro pe un jucator de fotbal cand cu acesti bani ai putea scoate din criza mii si mii de oameni?-asta referitor la ceea ce ai zis "Când ştii că sunt atâţia care chiar ar putea face ceva, ar putea ajuta, dar cărora nu le pasă nici măcar puţin."...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca cea mai mare problema a omenirii este indiferenta. Asta si este motivul ca unii traiesc bine si altii rau, ca unii sunt lipsiti de educatie, ca exista poluare, ca exista saracie, etc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos scris si ecprimat, tot timpul ma minunez cand vad cat de frumos poti sa scri:) Daca se poate sa te intreb ceva "in particular" ...atunci trimite-mi un mesaj...:D

    RăspundețiȘtergere

Ne gasesti si pe Twitter: Tulip si Sunshine si Facebook