miercuri, 2 februarie 2011

Filme

               Doar un film. Asta e totul, după părerea mea. Un film în care suntem şi actori, dar în special suntem regizori. Există un scenarist, de la care porneşte totul, care inventează personajele, care scrie povestea, care propune decorul, dar regizorul este cel care strigă Acţiune! El este cel care aranjează detaliile, care ia majoritatea deciziilor, care ajutat de alţii creează, care finisează personajele, care îşi creaza propriul univers. Astfel, fiecare dintre noi este regizorul propriului film, propriei lui vieţi.
              Desigur, în viaţă, toţi ne dorim să fim regizori... Oare aşa să fie? Totuşi, să fii regizor presupune responsabilitate, obligaţii faţă de cei din jur, dar în primul rând faţă de tine, să ştii sa obţii respectul celor din jur şi să ştii să te impui. Nu e uşor să fii regizor. Nu toată lumea trebuie să fie regizor... E nevoie şi de scenarişti şi actori şi aşa mai departe... Dar, totuşi regizorul ar fi un nimic fără aceşti "subordonaţi", ca să spun aşa....
             Şi, bineînţeles, pornind de la acest regizor, filmul poate fi genial sau de-a dreptul tâmpit. Depinde doar de cat îl duce mintea pe regizor. Uneori (în ziua de azi de foarte multe ori) regizorul ajunge regizor nu pentru că ar fi bun, ci pentru că a aruncat cu bani în stânga şi în dreapta, sau a plătit în natură, depinde după caz.
             De asemenea, regizorul, hotărăşte cine moare şi cine trăieşte. Mereu va muri cineva ca să trăiască altcineva. Credeţi ca îi e uşor regizorului? Eu nu prea.
             Eu încă nu m-am hotărât, dar dacă e să ajung regizor, atunci am de gând să-mi fac meseria cum trebuie, iar filmul meu o să fie genial. Iar dacă nu îmi voi face propriul film, atunci îmi voi căuta un regizor care ştiu că va reuşi să scoată filmul din banal. Voi fi acolo unde ştiu ca munca mea contează. Că nu-şi va bate nimeni joc.
            E greu să fii regizor, dar mai greu e să fii unul bun.

Tulip&Sunshine 

2 comentarii:

  1. Câtă dreptate ai, da vezi tu, că nu întotdeauna ne alegem corect partea. Unii pot fi buni actori, alţii buni scenarişti iar alţii regizori excepţionali, tot ce trebuie să faci este să-ţi asculţi instincetele nu ce spune lumea că ar trebui să faci

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu prea ar trebui sa ascultam ce spune lumea ca ar trebui sa facem si cand suntem mici stim asta, dar in timp, prin "educatia" pe care o primim(nu conteaza ca e de acasa sau de la scoala), uitam asta si uitam ce sunt acelea instincte. Din pacate.

    RăspundețiȘtergere

Ne gasesti si pe Twitter: Tulip si Sunshine si Facebook