luni, 28 martie 2011

Despre transportul in comun

          Cum spune profa mea de engleza, pe trei sferturi din oamenii din autobuz i-ai putea trimite sa faca un dus. Bai... sincer, e goaznic. Asta deja tine de respectul de sine si educatia de acasa. Plus ca duhorile nu sunt singura problema. Fix atunci cand merg si ies copiii de la scoala, sunt pline autobuzele de babe si mosi care isi cer locul si se rastesc la copii (si nu-mi bagati scuza cu "apai saracii isi duc si aduc nepotii de la scoala" ca nici 1% din ei nu fac asta). Am inteles ca au acel abonament gratuit sau ce mama lui, dar eu una l-as limita. Adica au dreptul la acel abonament intr-un anumit interval de timp. Apoi mai este genul de individ, care doar vrea sa se deie mare. Sa va dau un exemplu. Anul trecut mergeam spre casa, iar in mijlocul autobuzului statea marele cocalar cu ochelari de soare, bineinteles (desi afara ploua, dar asta e partea a doua). Si statea el cu mainile in buzunar si ii zambea gratios unei domnisoare de pe scaun. Dapai si cand o pus soferu' o frana, adio ochelari de firma plus nas rupt. Cred ca eram singura care radeam. Sincer, nu am de gand sa-mi fie mila pentru un astfel de specimen. Vorba aia... si-a facut-o cu mana lui. Si desigur mai sunt acei oameni care probabil n-au cos de gunoi acasa, sau cele de pe strada li se par invizibile si lasa mizeriile in autobuz. De controlori... poate altadata.
            Articolul a pornit de la frumoasa doamna, imbracata la patru ace, care statea fix in fata mea, azi. Si asa frumos cum era imbraca putea de crapau geamurile. :)
             Concluzia? Avem de lucrat la respectul de sine... mai intai al nostru personal, apoi al tarii.

Tulip

6 comentarii:

  1. Din pacate, astfel de scene sunt mult prea frecvente in transportul comun, indiferent de varsta ... Varsta e in zadar la anumite persoane.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un mare om care s-a stins de curand a spus ca Romania are nevoie in primul rand de " reforma morala". Mare dreptate a avut si nu ne va fi mai bine pana cand nu se va petrece aceasta reforma morala, daca se va peterece vreodata. Respectul de sine si cei 7 ani de acasa se includ.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim Avand in vedere ca ne complacem in aceasta situatie, nu prea vad cum ar putea fi reforma morala...

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu am spus referindu-ma la reforma morala:"daca se va petrece vreodata" in ideea ca speranta moare ultima. Este adevarat ca cei mai multi ne complacem in aceasta situatie, iar daca incercam sa schimbam ceva ne dam seama ca ne luptam cu morile de vant. Ce e cel mai trist e ca pentru marea majoritate e bine oricum si asa si poate si mai rau ca saracu roman a invatat sa rabde multe. Nespus de trist...

    RăspundețiȘtergere
  5. Am invatat sa rabdam multe, dar din tot ce am rabdat n-am invatat absolut nimic. Si asta nu se va schimba acum. Dar deh... cum ai spus tu, speranta moare ultima :)

    RăspundețiȘtergere

Ne gasesti si pe Twitter: Tulip si Sunshine si Facebook